Jak se zbavit blech u psa: Komplexní průvodce
17. 06. 2024

Jak se zbavit blech u psa: Komplexní průvodce


Blechy jsou nepříjemným problémem, který může postihnout každého psa. Nejenže způsobují nepříjemné svědění, ale mohou také přenášet různé nemoci. V tomto článku vám přinášíme komplexní návod, jak se účinně zbavit blech u vašeho čtyřnohého přítele. Pro snadné řešení tohoto problému můžete využít produkty dostupné na našem e-shopu JoFi Krmiva.

1. Použití antiparazitických přípravků

Prvním krokem v boji proti blechám je použití vhodných antiparazitických přípravků. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů, které vám pomohou zbavit se blech rychle a efektivně.

  • Antiparazitický šampon: Šampony jako Antiparazitické přípravky jsou speciálně formulovány k hubení blech a zklidnění podrážděné pokožky vašeho psa.
  • Spot-on přípravky: Produkty jako Antiparazitní pipety jsou jednoduché na použití a poskytují dlouhodobou ochranu proti blechám.

2. Pravidelné koupání

Koupání psa je důležitým krokem při zbavování se blech. Použijte teplou vodu a antiparazitický šampon. Po koupání psa důkladně osušte a vyčesejte, abyste odstranili mrtvé blechy a jejich vajíčka.

3. Vyčesávání

Použijte jemný hřeben na blechy k vyčesání srsti psa. Zaměřte se na oblasti, kde se blechy nejčastěji zdržují, jako jsou uši, krk, břicho a ocas. V našem sortimentu najdete kvalitní hřebeny na blechy, které vám tento úkol usnadní.

4. Čištění a dezinfekce prostředí

Blechy mohou přežívat i v prostředí, kde se váš pes pohybuje. Pravidelně vysávejte a čistěte místa, kde pes tráví čas. Perte jeho deky a pelíšky na vysokou teplotu, aby se zničila bleší vajíčka a larvy. Na našem e-shopu najdete dezinfekční prostředky, které jsou ideální pro tento účel.

5. Preventivní opatření

Prevence je klíčová k zamezení návratu blech. Používejte preventivní antiparazitické obojky nebo spot-on přípravky. Doporučujeme antiparazitické obojky, které chrání psa po dlouhou dobu.

6. Veterinární konzultace

Pokud je napadení blechami těžké, nebo pokud má váš pes alergickou reakci na bleší kousnutí, neváhejte se poradit s veterinářem. Veterinář může doporučit vhodné léčebné postupy a případně předepsat účinnější antiparazitické léky.

Doporučené produkty z našeho e-shopu

Na JoFi Krmiva najdete vše potřebné k tomu, abyste se zbavili blech u vašeho psa a zajistili mu tak pohodlný a zdravý život. Prozkoumejte náš široký sortiment a vyberte si produkty, které vám a vašemu mazlíčkovi nejlépe vyhovují.